Informatie voor kinderen

Hoi, wij zijn het team van Samen met Marjolein. We werken met kinderen die heel veel dingen goed kunnen, maar ook soms ergens moeite mee hebben en daar last van hebben. Ook kan het zijn dat je ouders, juf of meester zich zorgen maken en graag willen dat jij je beter voelt. Iedereen heeft wel ergens moeite mee. Sommige kinderen vinden het moeilijk om stil te zitten en zich te concentreren op de les of op hun werk. Andere kinderen hebben moeite met lezen, met schrijven of juist met rekenen. Ook zijn er kinderen die het moeilijk vinden om met andere kinderen om te gaan, vaak ruzie hebben, zich eenzaam voelen of gepest worden. Andere kinderen voelen zich vaak onzeker, boos, zenuwachtig bang of verdrietig. Dat is niet fijn! Daarom gaan we samen op onderzoek uit om te kijken hoe dat komt en wat we daar met elkaar aan kunnen doen.

De eerste keer kom je vaak met je ouders, zodat het voor jou wat minder spannend is en zodat we je ouders ook kunnen leren kennen. Als je bij ons op bezoek komt gaan we praten, spelen en als je dat leuk vindt ook tekenen. Soms doen we ook werkjes om te kijken wat jij al heel goed kunt en wat je nog moeilijk vindt. Bijvoorbeeld puzzels, met blokjes dingen nabouwen, verhaaltjes maken met plaatjes en werkbladen. De meeste kinderen vinden het eerst heel spannend, maar dat is meestal snel over. Meestal is het heel gezellig en wordt er ook veel gelachen. Na het eerste bezoek horen we vaak dat kinderen het leuk hebben gevonden en graag vaker willen komen.

Vaak hebben we ook vragen voor je ouders en voor je juf of meester. We vinden het belangrijk dat je weet dat we niets doen zonder dat met jou te overleggen. We doen het samen! Als we de meester of juf willen bellen, zullen we jou en je ouders altijd vragen of jullie dat goed vinden. En als jij dingen vertelt die je liever nog niet aan anderen wilt vertellen, dan zullen we het niet doorvertellen. Samen zoeken we een weg en zorgen we dat jij je zo snel mogelijk weer fijn voelt. Als jij dat wilt, dan zijn we er voor jou!

Je vindt ons in dit gebouw, in het dorpje Geldermalsen:

Dit zijn onze kamers:

blauwe kamer

 

 

 

 

 

Het lijkt ons leuk als je een keer op bezoek komt!