Informatie voor kinderen

Hoi, ik ben Marjolein. Ik werk met kinderen die heel veel dingen goed kunnen, maar ook ergens moeite mee hebben en daar soms last van hebben. Ook kan het zijn dat je ouders, juf of meester zich zorgen maken en graag willen dat jij je beter voelt. Iedereen heeft wel ergens moeite mee. Sommige kinderen vinden het moeilijk om stil te zitten en zich te concentreren op de les of op hun werk. Andere kinderen hebben moeite met lezen, met schrijven of juist met rekenen. Ook zijn er kinderen die het moeilijk vinden om met andere kinderen om te gaan, vaak ruzie hebben, zich eenzaam voelen of gepest worden. Andere kinderen voelen zich vaak onzeker, boos, zenuwachtig bang of verdrietig. Dat is niet fijn! Daarom gaan we samen op onderzoek uit om te kijken hoe dat komt en wat we daar met elkaar aan kunnen doen.

De eerste keer kom je vaak met je ouders, zodat het voor jou wat minder spannend is en zodat ik je ouders ook kan leren kennen. Als je bij me op bezoek komt gaan we praten, spelen en als je dat leuk vindt ook tekenen. Soms doen we ook werkjes om te kijken wat jij al heel goed kunt en wat je nog moeilijk vindt. Bijvoorbeeld puzzels, met blokjes dingen nabouwen, verhaaltjes maken met plaatjes en werkbladen. De meeste kinderen vinden het eerst heel spannend, maar dat is meestal snel over. Vaak is het heel gezellig en wordt er ook veel gelachen. Na het eerste bezoek hoor ik vaak dat kinderen het leuk hebben gevonden en graag vaker willen komen.

Vaak heb ik ook vragen voor je ouders en voor je juf of meester. Ik vind het belangrijk dat je weet dat ik niets doe zonder dat met jou te overleggen. We doen het samen! Als ik de meester of juf wil bellen zal ik jou en je ouders altijd vragen of jullie dat goed vinden. En als jij dingen vertelt die je liever nog niet aan anderen wilt vertellen, dan zal ik het niet doorvertellen. Samen zoeken we een weg en zorgen we dat jij je zo snel mogelijk weer fijn voelt. Als jij dat wilt, dan ben ik er voor jou!

Je vindt me in dit gebouw, in het dorpje Geldermalsen:

Dit is mijn kamer.

Het lijkt me leuk als jij een keer op bezoek komt!